Over

WELKOM

Welkom op JorisKosterWerk.nl. De naam zegt het al... hier vind je mijn werk, referenties en skills. Wil je meer weten over een traject, over hoe je een animatie maakt bijvoorbeeld en welke kosten daar bij horen, neem gerust contact op. Want dit verschilt o.a. per stijl en duur van de animatie. Er is trouwens een animatiestijl voor elk budget!

Over

CREATIEVE DUIZENDPOOT

Illustrator -‘slash’, muzikant -‘slash’, animator -‘slash’, ontwerper -‘slash’ van-alles-en-nog-wat.  Als ik dan toch zou moeten kiezen ben ik illustrator. Maar een schilderij van Chagall verschilt niet zo veel van een gitaarnummer van Damien Rice.  Het is een uiting die troost, vervoering of  bewondering biedt. Een tekening kan, net als muziek, een onderwerp pakkend maken. Of een moeilijk onderwerp visueel maken. Grappig en entertainend zijn. Of gewoon heel knap gemaakt.

Over

Als freelancer heb ik jarenlang voor diverse bedrijven en instanties ontwerpen, visuals en animaties gemaakt. Het past in mijn visie dat je elk (audio) visueel middel kan inzetten voor reclame, kunst en editorials. Je wilt een droom vormgeven of vangen. Als ‘all-round’ creatieveling zet ik m’n tekenskills, designs en fantasie in voor de opdracht. Daarnaast zet ik mij in voor een brede kunstzinnige vorming in het vmbo onderwijs en jongeren. Juist voor jongeren is toneel, muziek en beeldende kunst een uitlaatklep en voor mij een enorme inspiratiebron.

Als afgestudeerd 'visualizer' ben ik opgeleid tot (reclame) tekenaar, dus mijn hart ligt bij ouderwets tekenwerk. Mijn grafisch werk bevat dan ook vaak eigen illustraties. Zo krijgt een opdracht altijd een  persoonlijk karakter. Vanuit mijn opleiding heb ik een gedegen kennis van ontwerp-software en professionele pakketten.

Naast creatieve vaardigheden heb je natuurlijk ook de juiste tools en software nodig om tot een uniek eindresultaat te komen. De belangrijkste tool is misschien wel, goed luisteren naar je opdrachtgever. Hieronder  staat een lijst met software die ik o.a. beheers (1).

Over

VISUAL CONTENT...

Met ‘visual content’ wordt grafisch design, logo’s en editorials en ander stilstaand werk bedoeld. Of een beeld nou beweegt of stil staat, elke vorm heeft eigen uitdagingen. Goed luisteren naar wat de klant wil en niet stoppen voor de klant tevreden is. Dat is hoe ik te werk ga. Ook als het om bewegende beelden gaat trouwens!

 

MOTION GRAPHICS...

Denk je er over om een animatie te laten maken? Bekijk de explanimation "Hoe dan?", over hoe je een eerste opzet maakt voor het maken van een animatie. Bekijk ook mijn 3D-werk en illustraties in mijn portfolio.

  • Achter elke animatie die ik maak, schuilt een enorme hoeveelheid aandacht en creativiteit. Animaties en illustraties kunnen serieus, informatief, emotioneel maar ook gewoon leuk en grappig zijn.
  • Meedenken en oplossingen vinden voor jouw verhaal of marketingcampagne is mijn specialiteit.
  • Door jarenlange ervaring in beeldbewerking, editing, mastering, mixing en animeren hoef ik weinig uit te besteden, maar mocht dat wel het geval zijn heb ik een breed netwerk tot mijn beschikking.
  • Er is een animatiestijl voor elk budget!
  • Bedenk dat de kosten voor film, met acteurs en hele crew veel kostbaarder zijn dan de meeste animaties.
  • Neem gerust contact op! Ik beantwoord al je vragen graag.

Meer info? Download dan hier de pdf over het maken van animaties!

 

 

SKILLS

 

01.

OverSoftware: Adobe Photoshop, After effects, Illustrator, InDesign, Muse, Premiere Pro, Lightroom, Audition, Character Animator, Cinema 4d, Arnold Renderer, Cycles 4D, Logic Pro, WordPress, Dragonframe, MS Office, Pages, Keynote, Numbers.

02.

OverFotografie is een hobby, maar regelmatig zet ik fotografie ook in voor opdrachten. Bijvoorbeeld bij stop-frame (motion) animatie. En het wel zo prettig als je ook content kan genereren voor opdrachtgevers.

03.

OverMuziek is een 'uit de hand gelopen hobby'. Als songwriter treed ik regelamtig op en mijn muziek kan je o.a. op spotify of deze website beluisteren… joriskostermusic.nl

04.

OverAls voormalig vmbo-docent heb ik o.a. expressieklassen, theatervoorstellingen, metershoge kunstwerken, street-art projecten, films (samen met Ma Amsterdam) opgezet.

Latest projects